Image
Image
Image
Image

Rookmelders

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! 

Rookmelders zijn dus echt van levensbelang. 

Soorten rookmelders

Het meest gebruikte type rookmelder is de optische melder. Deze melder maakt gebruik van een lichtgevoelige cel, die de rook waarneemt. 
Combimelders: dit zijn rookmelders gecombineerd met een koolmonoxidemelder (CO).
Plaatst u meerdere rookmelders? Gebruik dan het liefst rookmelders die u met elkaar kunt verbinden. Gaat er één melder af, dan gaan de andere ook. 
Rookmelders gaan bij normaal gebruik en onderhoud zo’n tien jaar mee. Test regelmatig of de melder nog werkt. Op iedere rookmelderzit hiervoor een test knop. 
Als de batterij bijna leeg is, hoort u elke minuut een hard piepsignaal.

De beste plek voor een rookmelder

In de gang of ruimte tussen keuken en woonkamer 
Op elke verdieping in huis 
Altijd aan het plafond en meer dan 50 cm van de zijmuur en hoeken van een vertrek 

Niet plaatsen:  ( veel kans op vals alarm of teveel stofvorming)

  • In de keuken of de badkamer 
  • In de garage 
  • Bij een ventilator of ventilatieopening 
  • Boven de verwarming  
  • Op tochtige plekken

LOODGIETER

Bij een verstopping van uw riolering of afvoer, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor een snelle ontstopping van uw afvoer- of rioolleidingen. Ook wanneer u nieuw sanitair voor uw keuken of badkamer wenst, zijn goedwerkende afvoeren essentieel. Dit is bij onze vakkundig loodgieter in betrouwbare handen.

ELEKTRA

Allround van der Kroon is een gecertificeerd elektricien voor de aanleg van elektrische installaties voor nieuwbouw, verbouw, kantoren, woningen en bedrijfshallen. Of het nu gaat om het aansluiten van verlichting, het trekken van bedrading, het aansluiten van schakelaars of de installatie van systemen, wij realiseren het vakkundig voor u.

ONDERHOUD

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel, elektra en ventilatiesysteem is belangrijk voor een juiste werking en lange levensduur. Daarbij voorkomt een servicebeurt dat onderdelen onnodig slijten en blijft ook het rendement hoog.