Image
Image
Image
Image

Legionella preventie

De combinatie van kennis en praktische ervaring is de kracht van ons installatiebedrijf. Daardoor kunnen we al in de ontwerpfase van een drinkwaterinstallatie legionellaproblemen voorkomen

VOORKOM BESMETTING MET LEGIONELLA

Om besmetting te voorkomen volstaan vaak eenvoudige maatregelen. Thuis kunt u de temperatuur van het douchewater in uw warmwatertoestel afstellen op minimaal 60°C. Bent u langer dan een week niet thuis geweest, laat dan het koude en warme water een minuut stromen. Het beste kunt u de douchekop daarbij onderdompelen in een emmer met water. De legionellabacterie bevindt zich in de grondwater, leidingwater en opppervlaktewater. Het wordt een probleem als de bacterie zich vermenigvuldigt en vervolgens door verneveling in de lucht komt die wij inademen.

De bacterie vermenigvuldigt zich bij een watertemperatuur van > 25°C tot 60°C . 

Bij een watertemperatuur van meer dan 60°C gaat de bacterie dood.

Wij horen graag van U.

Wat is legionella besmetting

Legionella, ook wel veteranenziekte genoemd, wordt veroorzaakt door een bacterie die tot een longontsteking kan leiden. De bacterie zit in grondwater, oppervlakte water en drinkwater.

U krijgt de bacterie binnen door het inademen van besmette waternevel van bv douches, airco’s en bubbelbaden.
Ouderen en mensen met een verminderde weerstand - zoals mensen met diabetes, HIV- infectie of een reeds bestaande chronische longaandoening - zijn extra vatbaar.

Het is niet gevaarlijk om besmet water te drinken ( ons maagzuur is sterk genoeg).
De tijd tussen besmet worden en ziekte is ligt gemiddeld tussen de twee en veertien dagen.

De ziekte begint met een snel opkomende hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel, gevolgd door longontsteking met koorts boven 39 graden Celsius. 

De patiënt hoest en is soms kortademig. Een deel van de patiënten heeft last van braken en diarree. De ziekte kan zeer ernstige gevolgen hebben, maar is door directe toediening van de juiste antibiotica goed te behandelen

LOODGIETER

Bij een verstopping van uw riolering of afvoer, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor een snelle ontstopping van uw afvoer- of rioolleidingen. Ook wanneer u nieuw sanitair voor uw keuken of badkamer wenst, zijn goedwerkende afvoeren essentieel. Dit is bij onze vakkundig loodgieter in betrouwbare handen.

ELEKTRA

Allround van der Kroon is een gecertificeerd elektricien voor de aanleg van elektrische installaties voor nieuwbouw, verbouw, kantoren, woningen en bedrijfshallen. Of het nu gaat om het aansluiten van verlichting, het trekken van bedrading, het aansluiten van schakelaars of de installatie van systemen, wij realiseren het vakkundig voor u.

ONDERHOUD

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel, elektra en ventilatiesysteem is belangrijk voor een juiste werking en lange levensduur. Daarbij voorkomt een servicebeurt dat onderdelen onnodig slijten en blijft ook het rendement hoog.