Image
Image
Image
Image

Hoe ontstaat koolmonoxide

Helaas vallen er nog steeds slachtoffers door slecht of niet onderhouden van gasapparatuur. Koolmonoxide(CO) is een dodelijk gas dat je niet kunt ruiken of proeven .

Het ontstaat bij onvolledige verbranding van gas of hout (oranje-gele flakkerende vlammen) De waakvlam en de vlammen van een gas toestel moeten blauw van kleur zijn.
Koolmonoxide is zwaarder dan lucht ( eerst gaan de muizen dood)

  • Zorg voor goede, permanente ventilatie bij open gastoestellen, ook bij gebruik open haard.
  • Sluit nooit roosters en andere voorzieningen voor de toe- en afvoer van verbrandingslucht.
  • Controleer of de afgezogen lucht bij een afzuigkap van buiten kan worden aangevuld.
  • Condens op de ramen kan een aanwijzing zijn voor de aanwezigheid van koolmonoxide.
  • Is de vlam oranje of geel gekleurd en hoger dan normaal, dan functioneert het toestel niet goed.

Aanwijzingen voor de aanwezigheid van koolmonoxide (CO)

  • Het beslaan van ramen in de kamer waar wordt gestookt of het vettig worden van dubbel glas. 
  • De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, branderige ogen , overgeven en versnelde hartslag. Ook voelt u zich verward en/of slaperig gevolgd door bewusteloosheid.

LOODGIETER

Bij een verstopping van uw riolering of afvoer, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor een snelle ontstopping van uw afvoer- of rioolleidingen. Ook wanneer u nieuw sanitair voor uw keuken of badkamer wenst, zijn goedwerkende afvoeren essentieel. Dit is bij onze vakkundig loodgieter in betrouwbare handen.

ELEKTRA

Allround van der Kroon is een gecertificeerd elektricien voor de aanleg van elektrische installaties voor nieuwbouw, verbouw, kantoren, woningen en bedrijfshallen. Of het nu gaat om het aansluiten van verlichting, het trekken van bedrading, het aansluiten van schakelaars of de installatie van systemen, wij realiseren het vakkundig voor u.

ONDERHOUD

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel, elektra en ventilatiesysteem is belangrijk voor een juiste werking en lange levensduur. Daarbij voorkomt een servicebeurt dat onderdelen onnodig slijten en blijft ook het rendement hoog.