Image
Image
Image
Image

Elektra

Hoe veilig is Uw Elektrische Installatie? Problemen met elektra

Veel gestelde vragen over elektra:

Moet mijn Elektrische Installatie geaard zijn

Aarding   

Aarding is het geleidend verbinden van metalen of de geleidende behuizing van een elektrisch apparaat aan aarde. Hiermee kan onder andere worden bereikt dat er geen ongewenste elektrische spanning op het apparaat komt te staan als het apparaat een geleidende behuizing heeft.

Moet mijn  Elektrische Installatie geaard zijn 

De aardleiding zorgt ervoor dat de elektriciteit via de aarde wegvloeit in geval van een defect.
Ondeugdelijke aarding is onzichtbaar en wordt pas ontdekt als er iets fout gaat.
De wasmachine bijvoorbeeld blijft het gewoon doen als de aardedraad loszit of ontbreekt .  
Dan stroomt de elektriciteit niet weg via de aarde maar b.v. via het menselijk lichaam.
Omdat vocht een goede geleider is van elektriciteit, moet men vooral oppassen in een vochtige omgeving, zoals de badkamer, keuken, garage, kelder en schuur.
De weerstand van de aarde moet zo laag mogelijk zijn: ≤ 1,78Ω of bij een Aardlekschakelaar 167Ω.
Uw erkende installateur Allround van der Kroon heeft apparatuur om de aarde te meten.
Is De Elektrische Installatie geaard aan de Waterleiding
Bij oudere huizen kan het voorkomen dat de elektrische installatie is geaard via de waterleiding. 
Door toepassing van (niet-geleidende) kunststof waterleidingbuizen is deze manier van aarding onbruikbaar geworden en kunnen er zich levensgevaarlijke situaties voordoen.

Oplossing : De aardleiding aansluiten via een speciale koperen pen (aardelektrode) in de grond. Deze pen staat door middel van een vertinde, koperen draad in de meterkast in verbinding met de elektrische installatie.

Allround van der kroon heeft de apparatuur om een aardpen te slaan en om deze door te meten.

Het is aan te raden om eens in de 10 jaar de goede werking van de aardelektrode te laten controleren door een erkend elektrotechnisch installateur.

LOODGIETER

Bij een verstopping van uw riolering of afvoer, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor een snelle ontstopping van uw afvoer- of rioolleidingen. Ook wanneer u nieuw sanitair voor uw keuken of badkamer wenst, zijn goedwerkende afvoeren essentieel. Dit is bij onze vakkundig loodgieter in betrouwbare handen.

ELEKTRA

Allround van der Kroon is een gecertificeerd elektricien voor de aanleg van elektrische installaties voor nieuwbouw, verbouw, kantoren, woningen en bedrijfshallen. Of het nu gaat om het aansluiten van verlichting, het trekken van bedrading, het aansluiten van schakelaars of de installatie van systemen, wij realiseren het vakkundig voor u.

ONDERHOUD

Regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel, elektra en ventilatiesysteem is belangrijk voor een juiste werking en lange levensduur. Daarbij voorkomt een servicebeurt dat onderdelen onnodig slijten en blijft ook het rendement hoog.